Kako postati najbolji lajf kouč

Pozdrav dobri ljudi. 

Svi vidimo da je koučing najbrže rastuća industrija, a ja ću sada pokušati da vam pomognem da postanete najbolji lajfkouč.

Počećemo od ishrane. Jako je bitno da jutro počnete burekom ili nekim pecivom. Ali, što masnije, to bolje. Zatim popijte kaficu, uz nju par cigareta i dan može da počne. U toku dana obavezno jedite slatkiše jer su oni hrana za dušu i mnogo su dobri u kombinaciji sa masnom hranom. Kad nagruvate 40 kilograma viška, pakujte kofer i paljba za Ameriku, ili neku drugu državu koja je duhovno napredna.

Tamo završite što više kurseva, ali obavezno pronađite neku oblast u kojoj ćete vi biti prvi i koju ćete VI doneti na Balkan. 

Kada ste došli nazad, odmah otvorite nalog na svim društvenim mrežama i biografiju ispunite skraćenicama: MLP, MRP, BRB, OPR, ČKM itd. Napišite VELIKIM slovima u čemu ste vi to prvi i šta ste vi to doneli. I to uvek naglašavajte.

Pre nego što počnete da radite, pročitajte Ekarta Tola, najvećeg duhovnika današnjice. Obavezno naučite nekoliko ključnih rečenica, kao što su: “Vi niste vaše telo”, “Budi posmatrač svojih misli”, “Budi stalno zahvalan”. 

Ove rečenice stalno morate da mantrate. Na društvenim mrežama kačite slike okeana, mora, planina, ptica i pišite moćne citate o životu.

Promovišite se što više da ljudima uđete u podsvest. Plaćajte preglede i lajkove da bi vas televizije pozvale da gostujete. Kada budete na nekom gostovanju, obavezno poručite ljudima da budu zahvalni.

Kada ste izgradili svoj komjuniti, možete da otvorite prvu radionicu i da naplatite ulaz 100 evra, jer ste vi uložili vreme i imate pravo da stavite koliko god hoćete. Ljudima kažite da budu zahvalni, da oni nisu svoje telo i da budu posmatrači svojih misli. Sa lica ne skidajte osmeh, ali onaj američki, ne ovaj naš skromni (fuj naš osmeh). Ako vas pitaju za savet kako da se izleče, recite im samo ovo: “Prihvatite“. Ako vas pitaju kako da smršaju, recite im: “Mi nismo naše telo”.

Ako vas pitaju kako da imaju puno novca, recite im: “Praktikujte zakon privlačenjaBudite zahvalni obilju svetlosti i kisika a ZP će vam uzvratiti obiljem finansija. Svakog jutra ponavljajte da nebeski višak cirkuliše vašim životom, a ZP će vam nameštati situacije i ljude koji će vam u tome pomoći. Tako da ne treba da naučite ništa da radite.”

I recite im da duhovnost treba da se prodaje, a ne da se poklanja. Nikola Tesla (šarlatan i hohštapler) je izjavio da mi nemamo svoje znanje. Sve što je u životu stvorio, poklonio je čitavom svetu. Takve maloumnike ne čitajte. Samo Ekarta Tola, jer nije cilj da učimo nego da se oslobodimo svojih misli. 

Sada imate dovoljno novca za život, i sve što treba jeste da pratite trendove i da mantrate. 

Čestitam, postali ste najbolji lajfkouč!

Autor teksta: Vladimir Stanisavljević, prvi ĆNĆ Lajfkouč na Balkanu.

Napomena: Tekst je šaljive prirode. Nije cilj da se promoviše bilo koji vid negativnosti prema bilo čemu i bilo kome. Ako ironični opis “lajfkouča” odgovoara nekome koga znate, to je zbog toga što sam nesvesno pokupio oblike. Nije netačno sve što je napisano ironično i sarkastično. Kao što i nije svako prodavač magle. Na vama je da prepoznate i jedno i drugo.

Cilj teksta je da se pazite prodavača magle koji koriste ljudske slabosti i strahove, koji koriste ljudsku potrebu da im bude lakše. Zapostavljaju bitnost zdravlja, dobrih navika, ne govore vam šta je na vrhu duhovnosti. Pružaju vam prečice do uspeha, ne govore vam koliko je zapravo bitno raditi. Zarađuju na vašoj disfunkcionalnosti, samim pričanjem o zaradi. Takođe, opis teksta se odnosi na sva srodna zanimanja.